Skip to main content
Til toppen
Bli totalkunde og få en rekke goder og fordeler. Les mer!
En smilende legende går av med pensjon
En smilende legende går av med pensjon

Når Esben Vidala går av med pensjon etter mer enn 40 år i Jacobsen Dental, er det med sitt sedvanlige smil på plass. Ingen, og da mener vi ingen, i norsk dentalbransje smiler så bredt som ham.

Tannpleieren som ble eventyrer og polfarer med verdensrekord!
Tannpleieren som ble eventyrer og polfarer med verdensrekord!

Tannpleier Hedvig Hjertaker (28) satte seg et mål; hun skulle bli tidenes yngste kvinne som har gått til Sydpolen – helt alene. Ekspedisjonen var ikke helt uten utfordringer, men jammen klarte hun det!

Rask utvikling innen CBCT
Rask utvikling innen CBCT

Stadig flere tannlegeklinikker ruster seg med CBCT-maskiner for å gi pasientene den optimale behandling. Det er det god grunn til.

Når 1 + 1 blir mer enn 2
Når 1 + 1 blir mer enn 2

Da representanter for to tradisjonsrike tannlegeklinikker møttes på førstehjelpskurs (!), ble det starten på en helt ny bedrift med større muskler enn de hadde hver for seg. Velkommen til splitter nye Aksla Tannhelse i Ålesund!

CEREC på 1-2-3
CEREC på 1-2-3

Alle som går til anskaffelse av CEREC får kyndig opplæring av sertifiserte instruktører hos Jacobsen Dental. Vanskelig å forstå teknologien? Ikke det minste, sier kursdeltagerne.

Ikke et  «vanlig»  tannlegekontor
Ikke et «vanlig» tannlegekontor

I lille Heggedal utenfor Asker har en tradisjonsrik klinikk fått splitter nye lokaler, der tannlegene selv har tatt styringen – vel å merke med god hjelp fra Jacobsen Dental.

Full fart på Nordental
Full fart på Nordental

Det er tre år siden sist den norske dentalbransjen møttes på Lillestrøm. På Jacobsen Dentals stand fikk kaffetraktere, vaffeljern og medarbeidere kjørt seg da tannlegene strømmet til for å kikke på nye produkter og slå av en prat.

På vei til Bjørnehiet
På vei til Bjørnehiet

Jacobsen Dentals direktør gjennom mer enn 40 år har hatt sin siste arbeidsdag som direktør og daglig leder, men Bjørn Myhre (68) har likevel bare «sluttet». – Jeg fortsetter i firmaet, men jeg vet ikke helt hva jeg fortsetter som, sier han til Null Hull og skoggerler slik bare han kan.

Ingen Castra, ingen kake!
Ingen Castra, ingen kake!

Hver måned vinner en tilfeldig Castra-bruker en deilig kake til sin klinikk, men hvordan har det egentlig gått med Jacobsen Dentals kostnadsfrie lagersystem, tre år etter lanseringen?

Kurs etter jobben
Kurs etter jobben

Enklere blir det ikke. Jacobsen Dental har lansert After Work, et kurstilbud for alle med behov for faglig påfyll og sosialisering med kollegaer i enkle former. 

Bluestannlegen på Notodden
Bluestannlegen på Notodden

Møt Jørn Pedersen, en tannlege litt utenom det vanlige. Han er også en profilert bluesgitarist, medlem av legendariske Notodden Blues Band og en av initiativtagerne til Notodden Blues Festival.

Det går alltid et kurs
Det går alltid et kurs

Visste du at Jacobsen Dental holder regelmessige kurs? Det gjelder både for egne ansatte, men også for tannleger, tannhelsesekretærer og andre i dentalbransjen som trenger opplæring eller fordypning.

Godt humør og brede smil  på Stange
Godt humør og brede smil på Stange

Anders Furuseth simpelthen må være blant Norges blideste tannleger. Han tar imot pasientene med hjertelighet og topp stemning, nå i splitter nye og lyse lokaler.

Familieliv på  tannlegekontoret
Familieliv på tannlegekontoret

Det usedvanlig trivelige ekteparet Geir og Sisle Eide har sin praksis i Hamar der de har holdt til i 25 år. Nå er alle de fire barna med på laget, klare til å ta over når foreldrene en gang pensjonerer seg fra tannlegeyrket.

MR. CEREC 80 år
MR. CEREC 80 år

Det var i 1985 at Dr. Werner Mörmann skulle vise seg å revolusjonere det odontologiske fagfeltet med sin nye oppfinnelse: CEREC (som står for CEramic REConstruction). Oppfinneren av CEREC har nettopp fylt 80 år. Etter å ha jobbet kontinuerlig med å utvikle systemet siden det ble lansert, ønsker Dentsply Sirona å gi varme gratulasjoner til CEREC-oppfinneren. Den nyeste CEREC programvareoppgraderigen bygger på historien til digital tannbehandling og tilbyr forbedringer for hele CEREC-arbeidsflyten.

Endelig er Axeos i hus
Endelig er Axeos i hus

Tore Berset, klinikksjef for Oris Dental Harstad, smiler sitt bredeste smil. Endelig har han fått Jacobsen Dentals splitter nye superstjerne innen ekstraoral røntgen i hus, sagnomsuste Axeos.

Hjelpen er nær
Hjelpen er nær

For klinikkeiere som lurer på veien videre i det som av mange oppfattes som en turbulent og krevende hverdag, finnes god hjelp å få. Vi har slått av en prat med gründerne bak driftspartnertjenesten Folkvang.

Dobbelt så stor prosjektavdeling
Dobbelt så stor prosjektavdeling

Jacobsen Dental har slik pågang av tannleger som trenger hjelp til å etablere nye klinikker, at prosjektavdelingen har måttet dobles. Fra én til to personer riktignok og kun i en overgangsfase, men likevel – behovet er stort!

Hardtslående salgsmann og tekniker
Hardtslående salgsmann og tekniker

Torben Grønner er ikke helt som andre ansatte i Jacobsen Dental. Ved siden av jobben er han boksetrener og friluftentusiast, i evig bevegelse, og Null Hull har vært med ham en dag og observert ham i aksjon.

Å bygge en drøm
Å bygge en drøm

Etter 5 år som autorisert tannlege, med erfaring fra flere private tannklinikker, har Mahsa Rashidi endelig åpnet sin egen praksis. – Jeg vil være den lokale tannlegen alle kjenner og stoler på, sier hun til Null Hull.

Den «grønne» totalleverandøren
Den «grønne» totalleverandøren

For Jacobsen Dental er det viktig å være et miljøfyrtårn i takt med samfunnets utvikling og forventninger. Det handler om bærekraft, etisk handel og miljøhensyn.

Kvalitet i alle ledd
Kvalitet i alle ledd

Når du åpner egen praksis, kan du gjøre det litt i det stille, eller du kan gjøre det som Kurda Mirza – med brask og bram, alt det beste utstyret og lange åpningstider.

Sulten etter å møte kunder
Sulten etter å møte kunder

Å begynne i ny jobb som selger kan være frustrerende hvis en pandemi tilfeldigvis herjer landet. Nå er Jacobsen Dentals nyansatte utstyrsselger veldig klar for å komme ut til kundene.

Oppdateringer for lysherding – mer enn det du ser
Oppdateringer for lysherding – mer enn det du ser

I yrket vårt er det alltid viktig å huske at hovedmålet alltid er bevaring av tennene. Med så mange tilgjengelig materialer og teknikker er det ikke rart at vi av og til kanskje tenker at restaureringsarbeidet vårt kan erstatte de naturlige tennene, men det er og blir et substitutt. Vi må alltid huske at vi så langt ikke har utviklet et materiale som er bedre enn de naturlige tennene. Med det i mente, er direktekompositter ikke bare viktige på grunn av sine estetiske egenskaper, men også fordi det er en av de minst invasive teknikkene innen tannbehandling. Det kan vanligvis skapes flotte restaureringer med maksimal bevaring av naturlig tannsubstans.

Rette smil i Rådebank-land
Rette smil i Rådebank-land

Erik Engesæter er kjeveortoped med tilhold på bygda, nærmere bestemt tettstedet Bø i Telemark. Her har han drevet den lille bedriften Gamma AS i hele 40 år.

Når hvite smil blir som nye
Når hvite smil blir som nye

Det er ikke gjort i en fei å flytte en hel tannlegepraksis, selv ikke når det kun er snakk om å bevege seg til nabobygget. Med god hjelp fra Jacobsen Dental har drammensklinikken Hvite Smil flyttet friksjonsfritt inn i nye og velfungerende lokaler.

Ny UNIVERSAL resinsement forenkler arbeidsgangen for sementering.
Ny UNIVERSAL resinsement forenkler arbeidsgangen for sementering.

Mange klinikker anvender i dag både en selvbondende resinsement som f.eks. 3M™ RelyX™ Unicem og et adhesiv sementsystem som f.eks. 3M™ RelyX™ Ultimate kombineret med 3M™ Scotchbond™ Universal Plus.

Røntgen med schwung
Røntgen med schwung

Med CBCT til hjelp gjør tannlegene god praksis enda bedre, ifølge Jacobsen Dentals røntgenspesialist. Mats Molander står klar – armert med det beste utstyret på markedet og noen svært gode hjelpere.

CEREC-evolusjonen
CEREC-evolusjonen

Tenk deg en tid der datamaskiner var noe fremmed, lyden fra knatrende skrivemaskiner fylte resepsjonen, amalgamfyllinger tilhørte hverdagen og eksakte avtrykk krevde tålmodighet fra tannlegen og utholdenhet fra pasienten. Det er ikke så lenge siden.

Ikke så pysete som Pondus
Ikke så pysete som Pondus

Da Null Hull nylig besøkte Vestkanten Tannlegesenter i Loddefjord utenfor Bergen sentrum la vi fort sammen to og to da vi så dekorasjonene på venteværelset. Store innrammede kopier av skrekkinngytende Pondus-striper fra tannlegestolen tydet på én ting: Vi befant oss hos tannlegen til Frode Øverli.

3M™ Scotchbond™ Universal adhesiv –> 3M™ Scotchbond™ Universal Plus adhesiv
3M™ Scotchbond™ Universal adhesiv –> 3M™ Scotchbond™ Universal Plus adhesiv

I 2011 introduserte 3M den første virkelige universal adhesiv 3M™ Scotchbond™ Universal adhesiv. Nå introduseres etterfølgeren, som har de samme gode egenskapene, men med enda flere fordeler.

Den digitale klinikk
Den digitale klinikk

Fremtiden er kommet for å bli. Parallelt med digitaliseringen av det norske samfunnet tar også stadig flere tannlegeklinikker skrittet over i en ny – og enklere – hverdag.

Velkommen til Utstillingen
Velkommen til Utstillingen

Selv om det ikke blir Nordental denne høsten, kan du møte Jacobsen Dentals kunnskapsrike og trivelige ansatte ansikt til ansikt på Alnabru. I nyoppussede utstillingslokaler står de klare til å vise frem kremen av dentalutstyr.

Ny kompositt for molarområdet: Venus Diamond/Venus Pearl ONE Shade
Ny kompositt for molarområdet: Venus Diamond/Venus Pearl ONE Shade

Med en ny mono-fargeløsning kan du nå enkelt lage gode molarfyllinger.

Full oversikt og kostnadskontroll  med Castra
Full oversikt og kostnadskontroll med Castra

Null Hull reiste til Elverum for å besøke Bryggeriet Tannlegesenter. Navnet skyldes at klinikken ligger på en historisk bryggeritomt, men det er altså tannhelse og ikke brygg de ansatte konsentrerer seg om.

Tannlegen i avgangshallen
Tannlegen i avgangshallen

På gamle Fornebu flyplass er det nytt liv. Maria Ilinskaya og Fornebu Tannlegesenter holder hus i moderne lokaler i historiske omgivelser.

Sikkerhet i koronaens tid
Sikkerhet i koronaens tid

Plutselig satt Thor Solberg med en halv jeksel i hånda. Løsningen? Ny tann på timen med CEREC.

Kontorplanlegger med blikk for alt
Kontorplanlegger med blikk for alt

Er det én mann Jacobsen Dentals kunder vet å sette pris på, er det Stein Arild Myhre. Prosjektlederen fra Ryen har planlagt langt flere tannlegeklinikker enn han kan huske.

Tannlegelivet leker med Sidexis
Tannlegelivet leker med Sidexis

Endelig finnes en programvare der du har alt på ett sted, pent sammenkoblet fra pasientjournaler til bildedatabase. Sidexis syr sammen bilde- og 3D-filer i én hendig pakke som forenkler, forbedrer og effektiviserer arbeidsdagen.

Fotball, kunst og tannlege
Fotball, kunst og tannlege

I noe som ser ut som kombinert tannlegeklinikk og privat kunstgalleri arbeider en tidligere proffspiller sammen med resten av familien. Det er et sted utenom det vanlige. Velkommen til Dronningens Tannlegesenter i Kristiansand.

Så langt kan CEREC-strikken dras
Så langt kan CEREC-strikken dras

En morgen våknet artisten Dag Spantell, så seg i speilet og sa: «Dette går ikke lenger.» Med god hjelp fra Jan Kirkedam hos A1 Tannlegen i Arendal byttet han ut samtlige tenner – på to dager.

100 år i tanngardens tjeneste
100 år i tanngardens tjeneste

Velkommen til Kragerø og det som kanskje er Norges eldste tannlegepraksis. Den har riktignok ikke vært drevet av samme familie hele tiden, men det har vært dentalvirksomhet i huset siden 1919.

«Vår egen» Cecilie stakk av med høythengende internasjonal pris.
«Vår egen» Cecilie stakk av med høythengende internasjonal pris.

Dentsply Sirona har fokus på produktutvikling i tråd med brukernes behov, og i lys av kvinnenes stadig økende inntog i tannlegenes rekker over hele verden har man ønsket å få jentene på banen også i forhold til deres erfaring med det utstyr og de metoder som utvikles. Det ble derfor i år lansert «Smart Integration Award», en pris som tilfaller kvinnelige tannleger som gjennom sitt bidrag gjør Dentsply Sirona i stand til å enda bedre lese sine kunders behov og ideer om fremtidens tannbehandling.

Spesialist i Sarpsborg
Spesialist i Sarpsborg

Å henge med i utviklingen innenfor et avansert fagområde er ikke for latsabber. Møt Harald Prestegaard, spesialist i endodonti.

Tannlegefamilien på Skjetten
Tannlegefamilien på Skjetten

To generasjoner, men hele fire tannleger. Møt Håkon Giving og hans tre sønner som oppsiktsvekkende nok alle fulgte i pappas fotspor.

Bestilling med et tastetrykk
Bestilling med et tastetrykk

Med det nye lagrings- og innkjøpssystemet Castra har Jacobsen Dental gjort det enkelt å bestille nye varer – og ikke minst holde oversikt over klinikkens varelager.

50 år med morro!
50 år med morro!

Det er et vitalt dentaldepot som jubilerer i år, og sjefen sjøl, Bjørn Myhre, er stolt av suksessen. – En helt sentral del av den skal tilskrives de ansatte, sier han, men underslår heller ikke at han selv iallfall må ha gjort noe riktig.

Lenker
Min side