Til toppen
MR. CEREC 80 år

MR. CEREC 80 år

Det var i 1985 at Dr. Werner Mörmann skulle vise seg å revolusjonere det odontologiske fagfeltet med sin nye oppfinnelse: CEREC (som står for CEramic REConstruction). Oppfinneren av CEREC har nettopp fylt 80 år. Etter å ha jobbet kontinuerlig med å utvikle systemet siden det ble lansert, ønsker Dentsply Sirona å gi varme gratulasjoner til CEREC-oppfinneren. Den nyeste CEREC programvareoppgraderigen bygger på historien til digital tannbehandling og tilbyr forbedringer for hele CEREC-arbeidsflyten.

 

Bensheim/Charlotte: Ca. Hvert fjerde sekund blir et avtrykk tatt med en intraoral skanner fra Dentsply Sirona. Digital tannbehandling blomstrer for tiden, men den hadde en saktmodig start. Det er hele 35 år siden CEREC eventyret startet, da Prof.Dr. Werner H. Mörmann og elektroingeniør Dr. Marco Brandetini ville finne opp et alternativ til amalgamfyllinger. Dette resulterte til en dataassistert maskin som er i stand til å produsere keramiske restaureringer. Dette ble begynnelsen for den digitale tannbehandling. Sammen designet de en intraoral skanner som er i stand til å ta optiske avtrykk av prepgrensen, en freser som produserer restaureringer ved hjelp av datateknologi og en programvare, kjent i dag som CEREC (CEramic REConstruction) som er grunnmuren til maskinene.

 

Det nyeste innen CEREC imponerer med banebrytende teknologi

Ved bruk av hele CEREC sitt nye system som inkluderer: Den intraorale skanneren Primescan, fresen CEREC Primemill for produksjon av restaureringer, sintringsovnen CEREC SpeedFire og den nyeste programvaren 5.2, når man et nytt nivå av nøyaktighet og hastighet. Selv med den nye, mer avanserte teknologien, fortsetter systemet å være brukervennlig og kan brukes til et vidt spekter av indikasjoner.

Den siste 5.2 oppgraderingen av Connect og CEREC programvaren, samt en forbedret maskinvare, gir Primescan og CEREC-brukere muligheten til å implemenetere mange forskjellige behandlingskonsepter med en digital arbeidsflyt som gjør behandlingen mer effektiv, raskere og mer komfortabel. Den intraorale skanneren Primescan får med seg 1.5 millioner 3D datapunkter når man skanner, noe som gir en jevnere flyt og en arbeidsprosess som er dobbelt så rask. Programvaren er nå enda enklere å bruke og optimaliserer arbeidsflyten. Modusen «Full Range Dynamic Occlusion» ble introdusert for artikulasjonsberegning. Denne funksjonen gir et stort spekter av underkjevebevegelser i beregningene, og bidrar dermed til å oppdage mer funksjonelle okklusale interferenser.

CEREC Primemill brukere drar også nytte av programvareoppgraderingen. Extra Fine Grinding er nå tilgjengelig for mange materialer, samtidig er fresetiden mye kortere enn Dentsply Sirona sin MC XL freser. Fast Grinding er også nå tilgjengelig for flere materialer. Dr. Andreas Bindl, tannlege fra Zurich som selv jobbet som overlege under Prof.Dr. Mörmann, var spesielt imponert over filigrankronemarginen etter å ha brukt moduset «Extra Fine Grinding» modusen: «The high level of accuracy achieved through the new milling modes makes post-processing virually redundant. Which is indeed an important and new quality.»


CEREC systemet åpner stadig vekk nye dører for nye muligheter innen digital tannbehandling

For øyeblikket er CEREC hovednøkkelen til mange integrerte typer arbeidsflyt innen rehabiliterende tannbehandling, samt implantatodontologi og kjeveortopedi. Potensielle anvendelsesområder for CEREC blir fortsatt oppdaget den dag i dag. CEREC-systemet vidreutvikles stadig i nært samarbeid med brukere, forskere og Dentsply Sirona sine ingeniører. Som Dr. Dr. Werner H. Mörmann allerde sa i anledning CERECs 35-årsjubileum: “35 years ago, people laughed at our idea for digital dentistry, but today it has become a standard in treatment and documentation. Also, I stand by my prediction that by the 50th anniversary of CEREC, if not sooner, every practice will have CEREC or at least an intraoral scanner.”

 

 

Dentsply Sirona vil gjerne gratulere prof. Dr. Dr. Werner Mörmann med 80-årsdagen og ønsker han alt godt. Samtidig lover Dentsply Sirona å fortsette med entusiasmen, entreprenørånden og utviklingsmomentet han satte i gang.

 


 

Vi i Jacobsen Dental slutter oss til gratulasjonene, og står til tjeneste hvis du vil vite mer om dette fantastiske produktet

 

Kontakt oss
Kontakt oss