Til toppen
Kurs etter jobben
Det formidles mye god kunnskap når Lone Astrup fra Ultradent eller andre foredragsholdere inviterer til After Work hos Jacobsen Dental.

Kurs etter jobben

Enklere blir det ikke. Jacobsen Dental har lansert After Work, et kurstilbud for alle med behov for faglig påfyll og sosialisering med kollegaer i enkle former. 


Tekst og foto: Erik Valebrokk
Publisert: 09.09.2022

– Kjenner dere forskjellen på hydrogenperoksid og karbamidperoksid, spør Lone Astrup. Ultradents danske representant holder kurs i bleking for en liten gruppe tannhelsesekretærer på østlandsområdet – fra Halden til Oslo – som konsentrert følger med etter hvert som hun tar dem gjennom blekingens mange problemstillinger: Hvor lenge varer effekten? Hva sier man til utålmodige pasienter som synes prosessen tar for lang tid? Hvilke nyanser av hvitt bør man tilby pasienten? Hvem kan utføre blekingen?

"Vi har en seriøs ambisjon om å tilby kunnskap til kundene våre, lære bort mer om teknikker og produkter."

Jacobsen Dentals nye After Work-prosjekt er i full gang. Vi samler tannleger, assistenter og sekretærer til gratis kurs etter arbeidstid. De besøkende får enkel servering, mingling med kolleger fra andre klinikker og opplæring i for eksempel tannbleking, ergonomi eller sliping av instrumenter. After Work er ment som noe helt enkelt, et tilbud for faglig påfyll i avslappende former.

Denne tirsdagsettermiddagen har salgssjef Sissel Bjella i Jacobsen Dental invitert Lone Astrup til å holde kurs, og det er tydelig at tilbudet er velkomment. De fremmøtte følger godt med, men så er da også Ultradent verdensledende innen forskning på tannbleking og utvikling av blekingspreparater. Det Lone Astrup forteller er verdt å høre på.
 

Kursdeltakerne følger ivrig med på hva Lone Astrup har å lære bort, det hun ikke vet om tannbleking er ikke verdt å vite.

Har kursdeltagerne spørsmål om priser og tilbud, er både Bjella selv og selger Therese Helen Perez på plass for å hjelpe. I tillegg er av Jacobsen Dentals utstyrsselgere, Dag Ronny Andreassen, til stede.

Utover høsten blir det arrangert flere After Work-kurs i Jacobsen Dentals lokaler på Alnabru i Oslo.

– Det er egentlig bare et nytt navn på noe vi har holdt på med lenge, sier markedssjef Morten Erlandsen. – Vi har jo arrangert forskjellige typer kurs og workshops en god stund, men har bestemt oss for å intensivere det litt nå, og derfor ville vi gjerne gi det et navn. After Work er kommet for å bli, med nye temaer som kundene våre kan ha glede av. Det er viktig for Jacobsen Dental at kundene våre skal få noe mer. Vi er gode på kundekontakt, oppfølging, vedlikehold og hjelp til alt som trengs, men vi synes også det er fint å ha en arena for litt mer jevnlig sosial omgang og å kunne gi relevant opplæring, sier den blide markedssjefen.

"Vi jobber også med flere After Work-kurs utover høsten"

– Vi har en seriøs ambisjon om å tilby kunnskap til kundene våre, lære bort mer om teknikker og produkter. Vi selger utstyr med store bruksmuligheter, så det er viktig for oss å formidle disse så godt som mulig.

Allerede torsdag 1. september blir det nytt After Work-kurs hos Jacobsen Dental på Alnabru. Da kommer ergoeksperten Ulrika Starkenberg fra Ergo Optikk for å snakke om hvordan bruken av unitene på tannlegekontoret kan optimaliseres:

«Med lang erfaring og med gode kunnskaper fra arbeidsmiljøer rundt om i landet, vet vi nøyaktig hva som kreves fra et stillesittende og krevende yrkesliv. Resultatene av tett samarbeid med ledende ergonomiske eksperter og med vår 30 års erfaring innen optikkproduksjon gjør at vi er helt unike på dagens marked. Arbeidsgrupper som for eksempel tannleger og tannpleiere jobber ofte i en dårlig sittestilling hvor også synet spiller en viktig og vesentlig rolle. Vi ser oss selv som en meget viktig bidragsyter til at våre kunder skal få en bedre helhetlig helse i en ellers så krevende jobb.»
 

Denne kvelden kunne kursdeltakerne møte denne flotte troikaen fra Jacobsen Dental. Fra venstre Therese Helen Perez, Dag Ronny Andreassen og Sissel Bjella.

Hvis ikke det frister, kan muligens et kurs i sliping og vedlikehold være av større interesse? Det holdes to dager på rad, tirsdag 6. og onsdag 7. september. Da kommer Charles Hubin fra HuFriedy for å snakke om hvordan du best kan ta vare på instrumentene dine.

"Vi samler tannleger, assistenter og sekretærer til gratis kurs etter arbeidstid"

Å slipe instrumenter er ofte undervurdert, og instrumentene kan også skades hvis det gjøres feil. På kurset vil du få svar på blant annet hvorfor, når og hva som skal slipes, riktig posisjon og vinkel, og hvordan bruke slipesten og hvilke alternativer som er på markedet. Har du instrumenter som trenger å slipes så ta dem gjerne med, så blir det ordnet.

– Vi jobber også med flere After Work-kurs utover høsten, men vi har ikke spikret dem hundre prosent ennå. Følg med på hjemmesiden vår, så er du sikker på ikke å gå glipp av noe, avslutter markedssjefen.