Skip to main content
Til toppen
Dentsply Sirona – størst og tøffest i klassen

Dentsply Sirona har alltid vært i forkant av utviklingen av dentalutstyr, og har ikke tenkt å slutte med det, ifølge Kristian Sandrini, Commercial Manager for Dentsply Sirona Nordic.

Dentsply Sirona – størst og tøffest i klassen

Er du nysgjerrig på innovasjon innen produksjon og utvikling av tannlegeutstyr er det ingen tvil om hvor du skal rette blikket. Dentsply Sirona kan trygt sies å være verdensledende.

Tekst og foto: Erik Valebrokk

Som om ikke Dentsply og Sirona var store nok hver for seg, ble selskapene virkelig en kraft å ta på alvor da de fusjonerte i 2016. Når verdens største produsent av dentalutstyr og verdens største produsent av forbruksvarer for tannleger slår seg sammen blir en pluss en til adskillig mer enn to.

- Ja, det er definitivt en perfekt match, bekrefter Kristian Sandrini som er såkalt Commercial Manager eller, på enkelt norsk, salgsansvarlig for utstyr, for Dentsply Sirona Nordics med kontor ved fabrikken i den tyske byen Bensheim. 

- På utstyrssiden utvikler vi det vi kaller plattformteknologi, altså det som gjør tannlegen i stand til å jobbe innenfor de kliniske områdene. Det dreier seg om uniter, CAD/CAM, røntgen og mye mer, som altså er basen for at tannlegene skal kunne utføre sitt arbeid. Så har vi forbruksvarer som passer alle disipliner, samt implantater, forteller den blide dansken. 

”Med alle produkter og all kompetanse Dentsply Sirona nå besitter tør jeg påstå at de to selskapsgrenene kompletterer hverandre ett hundre prosent”

For Dentsply Sirona handler det hele tiden om utvikling, eller om du vil, produktutvikling.

- For pasienten skal det gå hurtig, sier Sandrini. - Ingen går til tannlegen fordi de synes det er morsomt. De gjør det fordi de er nødt. Vår oppgave er å legge til rette for at alt skal være så lett og så sikkert som mulig, at et tannlegebesøk er forutsigbart og ensartet fra gang til gang. Med alle produkter og all kompetanse Dentsply Sirona nå besitter tør jeg påstå at de to selskapsgrenene kompletterer hverandre ett hundre prosent.

Sandrini møter salgspersonalet til Jacobsen Dental regelmessig. Her med Kristian W. Solberg.

- Det er viktig for oss at tannlegen har det best mulige utstyret som skal til for å hjelpe pasientene når de trenger det. Vi må tilby et komplett set-up som gjør det mulig, sier Sandrini og forteller litt om hva som skjer bak selskapets fasade:

- Vi har mer enn 600 ingeniører, forskere og vitenskapsfolk som jobber for oss innen nye teknologier, og 300 av dem er ansatt ved fabrikken i Bensheim. Vi har alltid vært tidlig ute med ny teknologi, og den store nyvinningen vår nå er Primescan, det digitale kameraet som er en videreføring av Omnicam. Jeg husker jo godt da vi fikk se Omnicam for første gang i 2012, at det var som den gang min far slo på vår første farge-TV da jeg var barn. Ti dager etter den første interne visningen ble Omnicam presentert på CEREC 27 and a half-eventet i Las Vegas for 4500 tannleger fra hele verden. Han som presenterte kameraet skannet sin egen munn, og reaksjonen var ekstatisk og ikke minst veldig amerikansk. Alle reiste seg og klappet og hylte. Det var en skjellsettende opplevelse, minnes Kristian Sandrini.

Syv år senere lanseres så Primescan, et kamera som er betydelig mer effektivt enn Omnicam. Kort oppsummert inneholder Primescan state of the art-teknologi som sørger for at flere data fanges i høyere oppløsning og blir mye raskere behandlet, med en enda bedre skarphet og presisjon enn tidligere. 

”Når verdens største produsent av dentalutstyr og verdens største produsent av forbruksvarer for tannleger slår seg sammen blir en pluss en til adskillig mer enn to.”

- Vi begynte utviklingen av Primescan samtidig som vi lanserte Omnicam for syv år siden, ler Sandrini. - Det gir oss da også et betydelig forsprang at vi jobber på denne måten. Vi skal hele tiden ligge fremst i utviklingen av banebrytende teknologi og produkter. Vårt mål er ikke å følge andre produsenter, men å utvikle ny teknologi som endrer måten tannlegene jobber på. Det gjør man ikke ved å følge andre. Vi vil sette fotspor, vi vil bli husket.

Betyr det at noen allerede nå sitter med planer om et produkt som skal erstatte Primescan om et visst antall år?

- Ingen har fortalt meg om det ennå, men jeg er ganske sikker på at det er noe det snakkes om, ja. 

”Vi utdanner mer enn 350 000 dentalarbeidere hvert år. For oss handler det ikke bare om å utvikle og selge produkter.” 

Det var Sirona som utviklet det første elektriske boret i 1880/90-årene, og det var Sirona som startet produksjonen av dentale røntgenapparater. Nå som teknologien blir stadig mer digitalisert og dermed også mer komprimert, skjer mye av den viktigste utviklingen på softwaresiden, men også  hardwaresiden må konstant nytenkes. Den nye Primescan er et glimrende eksempel på dette. 

Dentsply Sirona arbeider ikke utelukkende med utvikling og produksjon av tannlegeutstyr og nødvendige forbruksvarer, men har også en stor avdeling for utdanning og kursing.

Dentsply Sirona er stolt som en hane over nye Primescan.

- Vi utdanner mer enn 350 000 dentalarbeidere hvert år. For oss handler det ikke bare om å utvikle og selge produkter. Kjøper en tannlege et produkt som koster en million kroner bør vedkommende også vite hvordan det fungerer, konkluderer Sandrini. 

 

Fun facts om Dentsply Sirona

  • CEREC har vært en suksess på markedet i mer enn 30 år som en ekte pionér innen CAD/CAM.
  • På verdensbasis utføres en skanning fra en intraoral skanner fra DS hvert fjerde sekund, det vil si syv millioner ganger per år. 
  • Mer enn 40 000 CEREC-uniter er installert rundt i verden.
  • Det første dentale røntgenapparatet ble produsert i 1905. 
  • Mer enn 100 000 panoramarøntgen i Orthophos-familien er solgt.
  • På verdensbasis er mer enn 150 000 tannlegeklinikker utstyrt av Dentsply Sirona.
  • Dentsply Sirona investerer mer enn 125 millioner dollar årlig på forskning.
  • Dentsply Sirona lærer opp med enn 350 000 profesjonelle dentalarbeidere via mer enn 11 000 kurs i mer enn 80 land.

Tilbake til aktuelt >>

Min side