Skip to main content
Til toppen
Bli totalkunde og få en rekke goder og fordeler. Les mer!

Ny tann på timen med CEREC

CEREC (Ceramic Reconstruction) er en moderne metode tannlegen bruker for å lage kroner og broer. På tannklinikken kan du få en ny tann på bare én time, takket være avansert utstyr og teknologi.


Tannlegen tar bilder av tannen din med et spesielt kamera. Datamaskinen bruker disse bildene til å lage en nøyaktig modell av tannen din. En maskin freser deretter ut den nye tannen av sterkt og naturlig utseende materiale.

Fordelene med CEREC er at hele denne prosessen kan gjøres i ett enkelt tannlegebesøk, og du unngår behovet for midlertidige løsninger eller flere avtrykk. Resultatet er en holdbar og naturlig utseende krone som bidrar til å gjenopprette funksjon og estetikk i tannen din.

Alt i alt gir CEREC en rask, behagelig, og svært høykvalitets tannbehandling for pasienter.

Slik foregår besøket hos tannlegen

Bilder og skanning:
Tannlegen tar bilder av tannen din med et spesielt kamera som gir detaljerte bilder av tannen og området rundt.
Disse bildene brukes til å lage en digital 3D-modell av tannen din på datamaskinen.

Design:
Tannlegen bruker den digitale modellen til å designe den nye kronen. Dette inkluderer å tilpasse formen og størrelsen slik at den passer perfekt til resten av tennene dine og bittet ditt.

Fremstilling:
Med designet klart, bruker CEREC-maskinen en fres til å lage den nye kronen fra et solid keramisk blokk. Fresingen er basert på den digitale designen og er svært nøyaktig.

Farge- og formtilpasning:
Etter at kronen er frest, kan tannlegen gjøre små justeringer i form og farge for å sikre at kronen passer perfekt til resten av tennene dine og ser naturlig ut.

Plassering:
Kronen prøves på tannen for å sjekke passformen og justeres om nødvendig. Når alt er i orden, blir kronen permanent festet til tannen ved hjelp av en sterk lim.

Siste tilpasning:
Tannlegen kan gjøre siste finjusteringer for å sikre at bittet ditt er riktig og at kronen passer komfortabelt.

Ferdig resultat:
Etter denne prosessen har du en ny krone som passer perfekt til tannen din, både i form, størrelse og farge.

Pris:
Kostnad på behandlingen vil variere fra klinikk til klinkk, tannlegen setter selv prisen. Be om et prisoverslag på forhånd.

CEREC reddet dagen
CEREC reddet dagen

Reklamen lover «ny tann på timen», og det var nettopp slik det ble for Bjarne Grønli da han oppdaget en sprekk i fortanna under morgenstellet.

Så langt kan CEREC-strikken dras
Så langt kan CEREC-strikken dras

En morgen våknet artisten Dag Spantell, så seg i speilet og sa: «Dette går ikke lenger.» Med god hjelp fra Jan Kirkedam hos A1 Tannlegen i Arendal byttet han ut samtlige tenner – på to dager.

Sikkerhet i koronaens tid
Sikkerhet i koronaens tid

Plutselig satt Thor Solberg med en halv jeksel i hånda. Løsningen? Ny tann på timen med CEREC.

Lenker
Min side