Topp stemning i fantastiske lokaler

J49A4303
Viktigheten av å ivareta barnas tannhelse kan ikke overvurderes, og både kjeveortoped Annlaug Stensland og tannhelsesekretær Annette Revheim Gleditsch er eksperter på området.

Møt superteamet på TSMG Hinna Park

Etter et halvt års drift har de ansatte ved Stavangers nyeste tannlegesenter funnet seg godt til rette i nydelige lokaler i landlige og samtidig moderne omgivelser. Og blidere gjeng enn jentene på TSMG Hinna Park skal du lete lenge etter. Null Hull har vært flue på veggen.

Tekst og foto: Erik Valebrokk

– Kan jeg by deg på en kaffe? spør tannlege Ida Koll-Frafjord og stråler av lykke over endelig å ha en ordentlig kaffemaskin på kontoret. Hun og resten av teamet på TSMG Hinna Park kommer fra «originale» TSMG Madla i Madlagården (også det rett utenfor Stavanger), og der minnes hun et tilsvarende fantastisk arbeidsmiljø.

Kaffemaskinen i de nye lokalene er flittig i bruk, og ja, kaffen er veldig god. Men det er mer enn god kaffe som skal til for å skape et godt arbeidsklima. De splitter nye lokalene er lyse og innbydende. Her ser det slett ikke ut som på et «vanlig», klinisk tannlegekontor eller tannlegesenter. Når du kommer inn dørene i første etasje på det lekre bygget i Kanalpiren i idylliske Jåttåvågen mellom Sola og Stavanger er det nesten som å tre inn i et lekkert spa. I det fine resepsjonsområdet står friske blomster og strutter, belysningen er behagelig, og elegante gulv og lekre innslag av tre gir en lun og avslappet atmosfære. Vi møtes også av et lite «budskap» som har fått en prominent plass på veggen:

«På tennene skal fintfolk kjennes» er ikke et gammelt ordtak, men det sier likevel noe om at tenner utgjør en viktig del av vår personlighet. God tannhelse gir oss selvtillit, mennesker med selvtillit smiler mer, og – mennesker som smiler mer får også smil tilbake. Vi kaller det Smildeal™ fra TSMG.

J49A4178
Også tannleger kan kose seg med godterier en sjelden gang. Hilde Skogen (til venstre) og Hilde Beate Larsen er glade i kvalitetslakris.

Og det smiles mye på TSMG Hinna. Den første du møter er den vennlige resepsjonisten Ann Kristin Leschbrandt som tar imot pasientene. Hun sørger for at alle får en varm velkomst.
Den nye klinikken er blant de største i Norge, med hele 16 behandlingsrom. Overalt vi ser er det lyst og innbydende, alt er skinnende rent og ikke minst nytt.
– Det er utrolig deilig å jobbe her, sier administrasjonsleder Hege Tendenes Sivertsen. – Det er veldig rolige omgivelser. Alt er nytt og alt fungerer, og er det noe som ikke fungerer som det skal er servicen aldri langt unna. Dette er blitt veldig bra!

Senteret har kun helt nye Sirona-uniter, representert ved hele spekteret av modeller. Vi teller seks Intego-uniter, ni Sinius-uniter og én Teneo-unit. Denne Rolls Roycen av uniter finner vi på spesialistkontoret, hvor periodontistspesialist Eirik Aasland Salvesen jobber. Øverste mann i hierarkiet, kanskje?

Videre rundt i lokalene noterer vi oss at all innredning er av merket Inform. Vi ser at klinikken har CEREC, og dessuten avansert røntgenutstyr, også sistnevnte fra Sirona. Jacobsen Dental som har levert alt utstyret har vært med i hele prosjekteringsfasen og ser naturlig nok på TSMG Hinna Park som noe av et prestisjeprosjekt – med god grunn.
– Det virker som pasientene er veldig fornøyde, bekrefter Hege. – Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger. Mange er jo litt nervøse når de kommer hit, men roer seg kjapt etter at de kommer innenfor, sier hun.
Om pasientenes nerver er litt i ulage kan de også spasere en tur i rolige omgivelser rundt i Hinna Park. Også det bør kunne kurere en eventuell tannlegeskrekk. Nærmeste nabo er Viking Stadion og et stort parkområde på den ene siden, brygge og utsikt til vågen på den andre siden. Rundt omkring ser vi moderne arkitekturperler med mye glass, og et digert vannspeil er plassert inntil bygget der TSMG holder hus med flere oljeselskaper. Her bores det imidlertid ikke i olje, det bores i tenner.

– Vi merker heldigvis lite til oljenedgangen, sier Ida. – Det er klart det sitter litt lenger inne for noen å bestille en tannlegetime, men i helsebransjen er det jo annerledes enn i andre bransjer. Folk er helt avhengige av tjenestene våre.

J49A4329J49A4315

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Målet er på sikt å doble antall ansatte på den nye klinikken. I dag er det åtte fulltidsansatte her og ni-ti som jobber fra en til tre dager i uken, primært forskjellige typer spesialister som deler seg mellom de to TSMG-klinikkene. – Vi hadde kanskje ikke trengt all plassen fra dag én, men det er veldig deilig at alt står klart så vi slipper nye byggearbeider her. Det hadde ikke vært noe hyggelig, sier Ida.

Dette er et kvinnedominert tannlegesenter, og når vi er på besøk er det ikke en eneste mann på jobb. Ikke at det er så mange menn som jobber her heller. Det skal være sommerfest om noen timer, og om jentene på TSMG Hinna Park har klart å telle riktig, vil det i beste fall være seks herrer blant selskapets i overkant av 60 ansatte. – Det blir ikke mangel på oppmerksomhet for dem, ler jentene.

Foran hver sin PC-skjerm finner vi tannpleier Ane Naustdal og tannlege Margrete Smeby-Lerstad, de eneste på klinikken som ikke er fra Stavanger. Ane er fra den lille øya Bremanger som ligger omtrent midt mellom Ålesund og Bergen, mens Margrete er fra litt overalt med hva det medfører av en «annerledes» dialekt. Hun er også den eneste som ikke er med fra den gamle klinikken i Madlagården, men har glidd svært godt inn i det sprudlende og vennlige arbeidsmiljøet. Praten går ledig og naturlig dagen gjennom, og latteren sitter løst. Her er det rett og slett veldig mye godt humør samlet under ett tak.

Under lunsjen får vi bekreftet det vi alltid har trodd, at tannleger ikke bare er blide folk generelt, men at de også har morsomme fester. Alle gleder seg til kveldens sommerparty og minnes tidligere fester, ikke minst fra studiedagene. – Det er vi som har de morsomste festene!

Før vi takker for oss må vi også snakke litt om tannlegehumor. Er det for eksempel noen som kan den om hvor mange tannleger som trengs for å skifte en lyspære? * Den er det ingen som har svaret på, men tannlegehumor generelt da? Den går kanskje mer utover pasientene?

– Jeg kan jo nøye meg med å sitere fastlege Jørgen Skavlan som under et seminar uttalte at alle lege- og tannlegekontorer må ha et møterom som er lydtett så pasientene ikke får høre hva som blir sagt, sier Ida diplomatisk.

* Svaret er tre. En til å sette bedøvelsen, en til å trekke den gamle lyspæra og en til å by den tomme sokkelen på litt munnskyll.

J49A4123
Det arbeides flittig på TSMG Hinna Park. Her ser vi tannpleier Monica Palmèr Tvedt i front, mens kjeveortoped Annlaug Stensland jobber bak henne og vi så vidt skimter tannlegesekretær Hilde Beate Larsen.

Personvern