Fikk ny klinikk etter 23 års målbevisst arbeid

 

Tålmodig har Bente og Thor Hallquist i Kristiansand bygget stein på stein i sin praksis. De har satset på kvalitetsutstyr, sluppet irriterende feil, og kan nå se fremtiden i møte i helt nye lokaler.
  • Tekst: Tore Robert Klerud
  • Foto: Ida Charlotte Brandsrud

 

Intet skal være mulig å få til uten aktiv markedsføring i dagens samfunn. Det mener i hvert fall de fleste forståsegpåere – om man spør dem.

Det har ikke Bente og Thor Hallquist i Kristiansand gjort. I stedet har de gått den lange veien, og lagt stein på stein gjennom mange år for å bygge opp sin tannklinikk. Han, frem til nylig, med et engasjement som militærtannlege deler av tiden, hun tidvis med små barn i hælene, og timeboken liggende ved siden av telefonen i hjemmet.

– Det hendte nok at barna var med og lå og sov på bakrommet på klinikken også, ler Bente.

Samlokalisert med legesenter

Nå er det uansett lenge siden, og etterhvert har tilværelsen blitt både stabil og forutsigbar. Langt mer enn den var da de etablerte seg på Hånes, like øst for sentrum, selv om de på mange måter kom til ”dekket bord” der tannlege Anders Stokkelien hadde bygget opp klinikken i to år allerede.

Først nå har de flyttet på seg, og da gikk heller ikke flyttelasset så langt. I flunkende nye lokaler på Lauvåsen har de åpnet en klinikk med mer topp moderne utstyr, og ikke minst mer plass. For det har de ønsket seg lenge.

– Vi delte lokaler med et legesenter der vi var tidligere, og det fungerte veldig bra. Legene trengte imidlertid mer plass, og dermed ble vi fristet til å bli med og flytte til samme sted da de skulle bygge her oppe. Nå er vi da lokalisert på et sted med både legesenter, fysioterapi, et treningssenter og apotek i det samme bygget, forteller Thor.

Ønsket seg nye lokaler i ti år

Dermed er en lang prosess sluttført – ønsket om, og etter hvert jakten på, nye lokaler pågikk i ti år, og når alt nå er på plass kan ekteparet Hallquist puste ut. Nå har de fått den plassen de ønsket seg – og litt ekstra å vokse i.

– Vi har nesten 300 kvadratmeter å boltre oss på. Seks behandlingsrom, hvorav fire er innredet og i bruk allerede, forteller Bente, som selv er tannpleier. Ektemann Thor er tannlege, og får fra sommeren av selskap av nok en tannlege, som skal arbeide på kontrakt. I tillegg gir klinikken arbeid til tre sekretærer.

En solid utvidelse, som gir rom for ytterligere vekst i årene fremover. Men dette er ikke noe som stresser Hallquists, de har ingen planer om å bryte med mønsteret: De har en solid base med pasienter, og merker allerede at nærværet på et nytt sted gir tilstrømming av nye.

Alt tyder på at dette også i fremtiden skal kunne utvikle seg takket være ”jungeltelegrafen”, gjennom fornøyde pasienter,

og uten å kreve stor markedsføringsinnsats.

Trygghet i topp utstyr

– Men jeg har faktisk fått bestilt meg visittkort nå, for første gang i livet. Det er jo nesten flaut, ler Bente Hallquist.

I mellomtiden går det daglige arbeidet slik det alltid har gjort: Med fulle timebøker, god personlig service og med utstyr av topp kvalitet i bunnen. Slik gir de pasientene det aller beste, uten å måtte frykte at noe ikke holder mål.

– Vi har alltid holdt oss godt oppdatert på utstyrsfronten. De to Sirona-unitene som ble med fra de gamle lokalene, for eksempel, er fremdeles topp moderne. I tillegg kjøpte vi to nye, samt masser av annet utstyr som måtte til når vi fikk så mye større plass, forteller hun.

Fikk hjelp med alle detaljene

Blant annet er nå en OPG på plass, som lenge har vært etterlengtet, men som det ikke var plass til i de tidligere lokalene. Det har vært mye jobb og mye å tenke på i forbindelse med nyetableringen, men et nytt bygg ga også ubegrensede muligheter til å få tegne og utforme den nye klinikken akkurat slik de ønsket selv.

Jacobsen Dental AS fikk stor tillit i forbindelse med det store prosjektet, og bidro i planleggingen helt ned til kontakten med de som planla selve råbygget.

– Vi har hatt til sammen fem forskjellige Sirona-uniter gjennom årene, etter at vi fikk kjøpt den første svært pent brukt. Jeg tror jeg kan si at vi ikke har hatt så mye som en eneste driftsstans i løpet av alle disse årene. Det betyr mye – og det gjør også den utrolig gode servicen som vi opplever å få fra Jacobsen Dentals servicetekniker Jan Egil Henriksen, understreker Thor Hallquist.

Takket være god planlegging og god innsats fra alle parter gikk også byggingen og overflyttingen til nye lokaler helt uten problemer, og ekteparet Hallquist slapp å ta øynene bort fra den daglige driften i mer enn et par dager hver.

– Da var det for å bestemme farger og materialer og slikt, så vi fikk sette vårt eget preg på klinikken, forklarer Bente Hallquist.

Kanskje en generasjon til

Nå er de altså på plass, og nyter å ha fått en ny og langt triveligere hverdag i flotte lokaler – med god plass til å vokse ytterligere i.

– Med to ekstra behandlingsrom som foreløpig ikke er innredet, ligger det jo i luften at dere har tenkt å utvide på sikt, også ut over tannlegen som kommer nå til sommeren?

– Det er jo ingen som vet akkurat hva som vil skje, sier Bente Hallquist, og avslører at en datter er i gang med første studieår, og således kanskje kan komme til å føre familietradisjonen videre.

– Uten at det er sikkert at det blir noe av, eller at det i det hele tatt er noen målsetning at hun skal jobbe akkurat her. Men det er jo fint å ha muligheten, i hvert fall, konstaterer hun, og skuer ut over nesten 300

Personvern