Enkel oppgradering, høy ytelse

crystal-tip-web

Tekst: Derek Jenkins, Westside Resources Inc

Min tidligere artikkel fra mai 2016, fokuserte på hygiene-argumentene for bruken av engangsspisser til treveissprøyter. Det finnes overveldende belegg for at dette er den beste måten å unngå krysskontaminering på. Det finnes også andre gode grunner til å oppgradere treveissprøyten, ved å tilpasse den til å brukes med en høykvalitetsspiss til engangsbruk.

Trenger du tørr luft til tannbehandlingen du utfører? Hvis du tilbyr estetisk tannbehandling, må svaret være JA! Å arbeide med kompositter og bondinger, krever absolutt tørr luft. Likevel strever de fleste tannleger med fuktproblemer fordi treveissprøyten har innvendige lekkasjer. Alle ser ut til å ha utviklet den frustrerende vanen med å nøye undersøke om luftstrålen inneholder fuktighet, og til stadighet måtte kvitte seg med uønsket fukt ved å blåse på hansker, speil eller pasientservietten. Det er ikke slik en treveissprøyte bør fungere. Hva er det som skjer?

De vanlige, autoklaverbare spissene som treveissprøytene leveres med, blir ødelagt etter å ha vært i bruk mange ganger. Varmen fra steriliseringen får materialene i den autoklaverbare spissen til å utvide seg, for så å trekke seg sammen etter avkjøling. Det tøffe miljøet inne i autoklaven er laget for å drepe smittestoffer, men det tar også knekken på spissen selv! Den autoklaverbare spissen korroderer og deformeres, og resultatet er at funksjonen blir nedsatt. De opprinnelige egenskapene til en ny spiss sikrer fullstendig separasjon av vann og luft, men de forandres over tid og gjør at de gamle spissene får feil og blir uforutsigbare.

Hvor mye er tiden din verdt? Å kaste bort tid igjennom hele dagen med å forsøke å fjerne fuktighet ifra ødelagte treveissprøytespisser, er lite effektivt på alle måter. Hvis vann har kommet på feil sted inne i treveissprøyten, kan man ikke stole på at alt vil bli borte fordi om man blåser en kortvarig luftstråle. Dette trikset som alle har lært seg, er upålitelig, og vil utgjøre en betydelig mengde tapt tid i løpet av din yrkesperiode.

Hvor mye er tiden din verdt, del 2? En treveissprøytespiss med fuktproblemer kan redusere bindingsstyrken ved bonding av kroner og fyllinger. Du bør bruke tiden på å arbeide med nye kasus heller enn på omgjøringer av tidligere arbeider. (For ikke å nevne tapet av anseelse som mislykket behandling fører til.) Det finnes også andre komplikasjoner ved å bruke treveissprøytespisser om igjen. Blant annet vil de trange kanalene inne i spissen kunne bli delvis blokkert av avleiringer, slik at trykket synker og strålen får feil retning. Alle disse problemene og derav følgende frustrasjoner med treveissprøyten er omfattende, men også unødvendige fordi det finnes en enkel løsning for straks å oppgradere utstyret ditt.

Kanskje du allerede har prøvd en annen type engangsspisser, men fremdeles hatt problemer med å få tørr luft? Det finnes flere andre engangsspisser på markedet som alle deler en designfeil, ved at de mangler en viktig o-ring som forsegler overgangen mellom vannkanalen i treveissprøyten og den tilsvarende kanalen i spissen. Det kan også være slik at de andre spissene var vanskelige å bruke eller hadde andre problemer, slik at mange tannleger gikk tilbake til å bruke de gamle, autoklaverbare spissene igjen.

Har du hørt om ”Den som virker!”? Ja, det er sant at jeg er en betalt talsperson for Crystal Tip, men min innsikt er basert på tallrike erfaringer og samtaler med tusenvis av tannleger om treveissprøytene deres når jeg har besøkt klinikker rundt hele verden. Jeg har observert de samme problemene om og om igjen. Crystal Tip- systemet har i over 25 år vist at det løser disse problemene. Ny pasient + ny behandling + ny Crystal Tip = øyeblikkelig + kontinuerlig tørr luft, en spiss som kan bøyes, og litt morsom farge som forbedrer utseendet til treveissprøyten din. Bøybar? JA! Du kan enkelt justere vinkelen på spissen på flere steder uten at kvaliteten på sprayen påvirkes. Du kan til og med bøye spissen i en skarp 90 graders vinkel på tuppen for f.eks. endodontiske prosedyrer, og spissen virker like godt. Crystal Tip har også en meget slank utforming og dette gir økt innsyn.

Crystal Tip kan lett monteres på alle treveissprøyter, og den gratis oppgraderingen tar bare et par minutter å utføre (i noen tilfeller bare noen få sekunder avhengig av hvilket fabrikat du har). Crystal Tip er kjent for å fungere godt, og er også enkel i bruk. Prøv dem, og du vil like dem. I tillegg får du tryggere pasienter OG bedre tannbehandling!

Personvern