Brillefin nyvinning

Her er eyeCADconnect

CEREC-teknologien er i seg selv et fantastisk hjelpemiddel for tannlege og ikke minst pasient. Nå er den naturlige forlengelsen kommet i form av VR-brillen eyeCADconnect.

Tekst og foto: Erik Valebrokk

Herregud, det var stilig!

Tannlege Anne Caroline Retterholt fra Tvedestrand klarer ikke styre begeistringen når hun tester eyeCADconnect på Nordental på Lillestrøm. – Du, det var dritkult, skikkelig stilig. Det kommer jo til å bli det nye, sier hun entusiastisk til tannlege Jan Kirkedam som står på Jacobsen Dentals stand og demonstrerer villig vekk.

eyeCADconnect går kort forklart ut på at du får PC-skjermen med brukergrensesnittet fra CEREC inn i brilleglassene. Et par virtual reality-briller har trådløs forbindelse til PCen slik at brukeren helt og fullt kan konsentrere seg om selve skanningen og ikke trenger å bevege blikket mellom pasient og skjerm. Den ergonomiske gevinsten bør også tas med i betraktningen.

– Jeg har alltid skjermen bak meg når jeg jobber, forteller tannlege Rune Refsnes fra Molde som også er innom og tester eyeCADconnect. – Jeg har lært meg til ikke å se på skjermen mens jeg jobber, men jeg må jo snu meg iblant. Dette vil kunne være til stor hjelp, synes han.

– eyeCADconnect er en naturlig utvikling med tanke på multitasking, mener Jan Kirkedam. – Flere skjermer gir bedre ergonomi ved at man bringer arbeidsbordet og PCen inn i arbeidsfeltet.

Det ser ut til å være et godt og overbevisende argument for mange. – Det skal veldig lite til før man blir distrahert, at man ser bort og mister grepet. Med disse brillene blir det mye lettere å jobbe, synes tannlege Melita Bruziene fra Sandefjord som også er innom standen til Jacobsen Dental.

Noen uker etter årsmøtet Nordental slår vi av en ny prat med Jan Kirkedam som kan fortelle at alle som testet eyeCADconnect ble ekstremt overrasket over hvor tett de kom på brukergrensesnittet.

– Ja, alle syntes det var ekstremt kult.

Tror du eyeCADconnect er enklere for nyutdannede tannleger å forholde seg til enn CEREC slik vi kjenner
det fra før?

– eyeCADconnect er trolig enklere å kjenne seg igjen i for de som har virtual reality-briller, folk som driver mye med spill og slikt kan i neste versjon av brillene få assosiasjoner til PlayStation VR eller Nintendo Wii. Brillene har et videokamera som registrerer handbevegelser foran brillen, og da vil man kunne ha direkte kontakt med softwaren basert på håndbevegelser.

Er terskelen lav eller høy for eldre eller etablerte tannleger hva angår eyeCAD-connect kontra «vanlig» CEREC?

– Jeg tror nok at brukere som er vant til vanlig brukergrensesnitt vil bli der, avslutter Kirkedam. – Dog er det nok som ellers at noen er tidlig ute i dette markedet også. 

————————————————————————————————————————————————————–

Epson videobrille med eyeCADconnect software

Lar deg skanne uten å ta øynene fra pasienten.

  • Epson Moverio BT-300 og BT-350
  • Touchpad
  • EyeCADconnect software og app

Perfekte avtrykk med pasienten i fokus:

  • EyeCADconnect er intelligent
    software til Epson Moverio ­videobriller.
  • EyeCADconnect med interaktiv
    touchpad gjør arbeidet mer effektivt.

 

Alle som kom innom oss på standen på Nordental kunne prøve eyeCADconnect:

 

 

Personvern